Családbarát Szülészet Program

EGYÜTT A CSALÁD!

A Jászberényi Szent Erzsébet Kórház pályázott és támogatást nyert a 2019-ben Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) és az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) által meghirdetett Családbarát Szülészet Program keretén belül, mely segítségével kialakításra került szülészeti osztályunkon kettő „baba-mama-apa” központú szoba, ahol a szülők bensőséges körülmények között ismerkedhetnek a kis jövevénnyel.

Az 1. Jászsági Anyatej Világnapi rendezvény keretén belül 2022. augusztus 2-án

Dr. Csiki Zoltán, a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház főigazgatója adta át Dr. Zrupkó Ferenc,  a Kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályának osztályvezető főorvosa jelenlétében a kis jövevények és szüleik számára a családi melegséget biztosító. komfortos „baba-mama-apa” szobákat.

Az átadáson részt vett Bábiné Szottfried Gabriella, az Országos Kórházi Főigazgatóság népegészségügyért – és prevencióért felelős főigazgató-helyettese, Csősz Katalin, az Országos Kórházi Főigazgatóság Védőnői Szakmai Osztály osztályvezetője, valamint Erdélyi-Sipos Alíz, az MDOSZ főtitkára is.

Az újszülött és szülei ismerkedésük szempontjából nagyon meghatározók az első órák, napok. A biztonság, a nyugalom érzetének kialakulásában az édesanyának, a szülőknek kulcsszerepe van. Ennek megvalósítása érdekében szeretne segítséget nyújtani Intézményünk és sok boldogságot kívánni a családok részére.