Intenzív osztály

Intenzív osztály

Beutaló: nem szükséges
Előjegyzés: nem szükséges
Előjegyzési telefonszám:57/ 500-219
57/ 500-256
Személyes előjegyzés helye:Sebészeti Tömb Információ
Osztályvezető főorvos
Dr. Dalmadi Adrienne
Osztályvezető főorvos helyettesDr. Ócsai Antal
Orvosai részmunkaidőbenDr. Bolgár György
Dr. Földi Lilla
Dr. Nagy Piroska
Dr. Szabó Katalin
Dr. Köles Zsuzsanna
Rendelési idő:Hétfő 13:00 - 15:00

Kedd 13:00 - 15:00

Szerda 13:00 - 15:00

Csütörtök 13:00 - 15:00

Péntek 13:00 - 15:00
Gyógytornászok: Ádám-Balla Diána
Simonváros Noémi


Az ITO két részre oszlik. Egyrészt ellátja a kórház műtétre kerülő összes betegének az aneszteziáját /műtéti érzéstelenítését/, mely lehet általános /altatás/, vagy un. regionális, mely csak az adott műtéti terület érzéstelenségét biztosítja. Az ehhez szükséges szakmai minimumfeltételek /személyzet, altatógép, monitorok, stb./ rendelkezésre állnak.

Az intenzív osztályon az életveszélyes, vagy kritikus állapotú betegek ellátása folyik. Ágyszám: 5, az éves betegforgalom 280 körül van, az átlagos ápolási nap 5 körül mozog. Betegek az intézet minden osztályáról kerülnek felvételre.

Leggyakoribb tevékenység a keringés parametereinek monitorozása, gépi lélegeztetés, a mellüreg csövezése, légcsőmetszés, vér- vérkészítmények adása, ideiglenes ritmusszabályzó bevezetése, mesterséges táplálás. 1998 óta összesen húsz alkalommal történt agyhalottból szervdonáció transplantáció céljára. Az osztály megfelel a szakmai minimumfeltételeknek, sőt két tekintetben meg is haladja azokat /lehetőség van bronchoscopiára, ill. invazív haemodynamikai monitorozásra is/.

Az osztály orvosai, szakdolgozói rendszeres szakmai fórumokon, továbbképzéseken vesznek részt.

Üdvözlet

Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]

Szent Erzsébet Kórház Gyógyszertára

Nyitvatartási idő:

Hétfő - Péntek 07:00 - 15:00
Hétvégén Zárva

Kártyaelfogadó hely:Intézményünk részt vesz az Európai Bizottság által támogatott GOVEIN2019 (2019-EU-IA-0046) megnevezésű projektben, mely lehetővé teszi az európai szabványnak megfelelő, határon átnyúló elektronikus számlák fogadását és feldolgozását, az európai e-számlázási irányelvnek (2014/55/EU) megfelelően. A projekt az EDICOM koordinálásával, magyar, illetve portugál kórházak részvételével valósul meg.

Hasznos linkek   |  Térkép   |  Impresszum   |  Webmail
© 2007 - 2020 Jászberényi Szent Erzsébet Kórház    Minden jog fenntartva. A weboldalakon található szövegek, képek, valamint ezek elrendezése szerzői jogvédelem és más vonatkozó törvények védelme alatt áll.    Fel ↑