Patológia

Osztályvezető főorvos: Dr.Bohus Péter Patológus szakorvos
Vezető asszisztens: Bíró Zsuzsanna-orvosdiagnosztikai lab.analitikus-vezető szakasszisztens
Immunhisztokémiai-szakasszisztens: Rück Edina
Segédasszisztens: Keller Lászlóné
Orvos írnok: Ocskó-Sós Antalné

Az osztály hivatalos munkaideje: 7-15 óráig


Elérhetőségek


Főorvos: 06-57-500-230
Labor: 06-57-500-251
Boncmester: 06-57-500-200/128-as mellék


Patológia


A "Patológia"  a beteg sejtek, szövetek és szervek szerkezeti és funkcionális elváltozásaival foglalkozik.A "Patológia" az orvostudomány alapja, összeköti az elméleti tudományokat a klinikummal, választ keres a betegség tüneteit és a betegek panaszait okozó morfológiai és funkcionális elváltozásokkal kapcsolatos kérdésekre.


Osztályunk által végzett tevékenységek köre

Kórszövettan: Élő szervezetből kimetszett szövet- és sejtminták feldolgozása, véleményezése. Az osztály szakmai-, és eszközös háttere lehetővé teszi a műtétek során gyorsfagyasztásos eljárások elvégzését is.
Az egyszerű diagnosztikai eljárás mellett immun hisztokémiai és prognosztikai markerek meghatározására is lehetőség van.


Cytológia: Műtét nélkül nyert egyes izolált sejtek megfigyelésén alapul. Szűrés jellegű. Célja a betegek felkutatása a rák kezdetibb vagy akár megelőző állapotaiban. Segítségével gyorsan diagnózishoz lehet jutni, elősegíti a műtéti terv felállítását.
Tevékenységünk szervesen kapcsolódik a nőgyógyászati-  (méhnyakrákszűrés) és az emlőrák-szűrővizsgálatokhoz   (kenetek).

 
Kórbonctan: Feladatai közé tartozik a kórházban elhunytak és a területről beszállított halottak kórboncolása,  - bizonyos esetekben mellőzése-, boncszövettani vizsgálat, majd ezek eredményét rögzítő boncolási jegyzőkönyv elkészítése, mindkét esetben a "Halottvizsgálati Bizonyítvány" kiállítása.


Hétfő - Péntek 08:00 - 13:00 között
Kedd - Szerda - Csütörtök 07:00 - 14:00 között


Elhunytak kiadása temetkezési vállalkozások részére: 7-15 óráig
Elhunytakkal kapcsolatos ügyintézés: 9-14 óráig


<-Vissza

Üdvözlet

Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]

Szent Erzsébet Kórház Gyógyszertára

Nyitvatartási idő:

Hétfő - Péntek 07:00 - 15:00
Hétvégén Zárva

Kártyaelfogadó hely:Intézményünk részt vesz az Európai Bizottság által támogatott GOVEIN2019 (2019-EU-IA-0046) megnevezésű projektben, mely lehetővé teszi az európai szabványnak megfelelő, határon átnyúló elektronikus számlák fogadását és feldolgozását, az európai e-számlázási irányelvnek (2014/55/EU) megfelelően. A projekt az EDICOM koordinálásával, magyar, illetve portugál kórházak részvételével valósul meg.

Hasznos linkek   |  Térkép   |  Impresszum
© 2007 - 2020 Jászberényi Szent Erzsébet Kórház    Minden jog fenntartva. A weboldalakon található szövegek, képek, valamint ezek elrendezése szerzői jogvédelem és más vonatkozó törvények védelme alatt áll.    Fel ↑